Pages

Jun 17, 2014

Talk

I just wanted to share some of my ideas with you! I haven't been active for couple of days now and I have some really good reasons why - I broke my loved lense so I had to get new one as fast as possible. I went to the huge shopping centre in Helsinki and we checked out some good lenses and tried them on. I fell in love with the Sigma 50mm f1,4 lens. Compared to my previous one ( Canon 50 mm f1,8), this one has overall a lot more colors, contrast and quality! 
We took some test shots and then decided to search the web- maybe someone from Finland is selling this lens I wanted. We found one guy right away and about 20 minutes later I got it! I can't wait to shoot some lovely pictures with it.

On Thursday I am leaving Helsinki and going back to Estonia to spend my midsummer there. It's really nice to get back home and I can't wait to shoot some awesome pictures there!


Tahtsin siia ka oma mõtteid avaldada niiet nüüd on see aeg! Ma pole väga aktiivne olnud ja selleks on peaaegu sada põhjust ka. Umbes nädal tagasi läks mu Canoni objektiiv täiesti puruks. Lagunes koost ühe varemalt juhtunud õnnetuse tõttu. Sain seda küll mitu kuud kasutada aga ta ei teinud enam nii teravaid pilte kui vanasti ja nii läks jõhkralt aega ja pilte raisku.
Niisiis- mõned päevad tagasi andis ta lõplikult otsad ja olin 2 päeva täiesti ilma kaamerata. Üleeile helistas mulle Henri ( seesama fotograaf, kellega ma viimase shoodi tegin ) ja ütles mulle, et me võiks minna poodi uusi objektiive uurima ja proovima. Ta teadis, et tahaksin midagi võllimat oma kaamerale ette ja loomulikult on tema kõige õigem inimene mulle neid asju soovitama.
Poes valisime välja ühe 500€ Sigma objektiivi, mis mulle just praegu kõige vajalikum tundus. Tegime mõned proovipildid ja siis tulime mõttele, et uuriks kohe ka veebist järgi - ehk müüb mõni fotograaf Helsingist seda sama objektiivi ( kasutatud peast saaks ju märksa soodsamalt ). Leidisme juba paar minutit hiljem inimese, kes täpselt seda sama objektiivi müüs. Umbes 20 minutit hiljem oli mul uus tibuke - Sigma 50mm f 1,4! :-) Minu eelmise objektiiviga ( Canon 50mm f1.8 ) on erinevust näha värvides, teravuses ja pildikvaliteedis üleüldiselt. Lisaks saab 1,4 avaga teha palju udusema taustaga pilte. Nice!  Kahjuks pole ma veel saanud töö tõttu aega seda testimisse rakendada aga juba ülehomme olen mõneks ajaks tagasi Eestis ja siis üritan iga päev paar postitust siia teha!


Paljud on küsinud minu töökoha kohta ja ma endaarvates olen siia ka päris palju sellest kirjutanud. Siiski, need, kellele veel on jäänud arusaamatuks, mida ma Soomes teen :

Õpin H&M-i Visual Merchandiseriks ( googelda ) . Visualide ülesanne on ''poe kujundamine'' - mannekeenid, vaateaknad jne :-). Väga huvitav ja rohkem ''kunstilisem'' amet. Küll aga pole see kõik üldse nii lihtne ja sellepärast toimub sellele töökohale väljaõpe üle kahe kuu Soomes, Helsinkis H&M  flagship store's. Soomes elan kuni Juuli lõpuni:-). Seni on õpingud möödunud väga huvitavalt ja päevad lendavad tõeliselt kiiresti. Kahju ainult, et ''magan'' seetõttu 2/3 Pärnu suve maha! Igatsen juba seda kohta!

Mis on veel lahe - Helsingis oldud aja jooksul olen ma siinsel shopingutänaval ära näinud ilmselt kõik tuntumad Soome blogijad:-). Paljude nende blogijate tõttu on ka minu blogi sündinud.
 Middle pic by Silver Mikiver

3 comments:

  1. Sa võiksid mõnikord teha postituse nendest Soome blogijatest, kes Su lemmikud on :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pigem lähen nendega koos pildistama :-) Oleme juba omavahel suhelnud!

      Delete

COMMENT