Pages

Jul 17, 2016

BERGEN SNAPSHOTS

Täna hakkasime Bergenist tagasi liikuma. Veetsime kaks ööd kohe ookeani lähedal minu Norra vanaisa juures. Mu vanaisa oli kunagi meremees ja laevakapteni niiet tal jagus neid lugusi ikka kõvasti. :D Õhtul ei saanud arugi, kui kell järsku südaöö oli ja aeg oli magama minna. Kõik seinad nende kodus olid täis pilte laevadest ja merest. Tal oli käel vana laeva tätoveering. Ta näitas meile ümbruskonda ja käisime ka tema enda laeva Amanda pardal. Kahjuks oli ta laev praegu parandamisjärgus ja sõita sellega seekord ei saanud. Küll aga näitas ta meile, kus oli minu ema viimati mu sel ajal nelja kuuse õega istunud ja rääkis, kuidas nad minu isaga seal kala püüdsid. Tema üks tütardest oli just nende paadikuuri juures oma abikaasa ja lapsega krabisi püüdmas.
Eile saime õhtusöögiks parimat kala, mida ma kunagi maitsnud olen.

Üleeile kohale jõudes ja Sotra poolsaarel ringi uidates korjas vanaisa mulle kimbu kohalikke lillasi lilli ja ütles ''flowrs for the lady''. Õhtul vanu fotosi vaadates leidsin pildi oma 21-aastasest (sama vana kui mina praegu ) emast seal samas kivide peal hoidmas käes kimpu nendest samadest lilladest lilledest. :)

Eile pärastlõunal liikusime Bergeni kesklinna. Käisime suht tüüpilistes turistikates - külastasime kalaturgu ja käisime turistipiirkondades. Tahtsin rohkem linna äärealadel ringi trippida aga varsti hakkas päris tugevalt vihma sadama. Lootsime, et ilm läheb paremaks, aga seda ei juhtunud. Niisiis suundusime tagasi autosse ja sõitsime autoga mööda pisikesi tänavaid. Siia peame kindlasti tagasi tulema!

Today we are heading back from Bergen. We spent two nights really close to the ocean. Yesterday we had a tour around Bergen city centre and fish market. Sadly it was super rainy yesterday so we couldn't explore around as much as we wanted to. Some snaps from Sotra and Bergen



1 comment:

  1. Anonymous7/18/2016

    vau, ei usuks küll, et sa 21 oled :D Tundud palju mm.. täiskasvanulikum? :D Olen ka ise täpselt sama vana ja nooo sa oled ikka väga tubli, et oled nii noorelt elus nii kaugele jõudnud :)

    ReplyDelete

COMMENT