Pages

Dec 28, 2016

MINU TEE ENESEABI JUURDE & MÕNED RAAMATUD JA MÕTTED

Sorry, this post is only in Estonian. I am talking a bit more about some ideas, that helped to improve my mindset. 

Ma olen oma blogis viimaselajal juba ilmselt kümneid maininud, et viimase aasta jooksul olen ma tegelenud väga tugevalt eneseabiga ja uurinud üleüldiselt, kuidas miski meie ümber toimib. Kuidas ma saan kõik mind ümbritseva enda kasuks tööle panna? Kuidas viia kergesti täide kõik oma unistused..

Minu nö ''eneseotsingud'' (või pigem ''kuidas saada selleks, kes ma olla tahan ja kuidas saada kõik, mis ma tahan'') hakkasid nagu mainitud, juba enam kui aasta tagasi. 

Kõige esimene tunne või põhjus, mis mind sellega tegelema sundis oli mõte, et ma ei ole õnnelik. Lihtsalt tundus, et miski ei liigu väga minu rada pidi, tööl oli päris suur motivatsioonilangus ja loomulikult mu suured unistused ei läinud kuidagi mu senise elustiiliga kokku. Tundsin, et mu ümber oli väga palju negatiivseid inimesi ja ma kuidagi ise olin kõigi peale jubetihti pahane. Isegi väikeste asjade pärast.

Minu kõige esimene ''eneseabi'' kokkupuude oli läbi filmi The Secret. See on seni ka kõige lihtsam ja nö algelisem vorm kogu selle suure eneseabi ja universumi toimumise juurde. Hakkan siinkohal päris palju kasutama sõna ''Universum''. See sai mulle kõige olulisemaks ( mõne jaoks võib see olla Jumal, või kuidasiganes keegi soovib seda nimetada). 

Siinkohal soovitan kõigile see film kiiresti ära vaadata ( kes juba näinud ei ole ), et võib-olla veel kergemini seeditavaks teha mu järgneva jutu. Filmi leiab SIIT!

Raamat ja film The Secret räägib sellisest asjast nagu ''The law of attraction''. Selle kohta saab ühte kokkuvõtvat videot vaadata näiteks SIIT! Üks imeline Norra neiu on selle väga kergesti lahti seletanud ja mõnes muus videos ka oma kogemustest rääkinud. See on kuidagi niiii kaasahaarav ja tore ja positiivne.. Ma võin seda kümme korda järjest vaadata.

Selle toreda neiu videod avastasin ma aga üpris hiljaaegu seega mul on hea meel, et need, kes selle teemaga ehk veel niipalju tutvust teinud ei ole, saavad alustada koos temaga. :) :)

Minu tee läks aga The Secreti juurest ühe raamatuni. Jah, ma sain juba päris palju pihta, kuidas meelitada enda ellu paremaid asju, aga mu mindset oli jätkuvalt üpris pahur.
Ühel toredal päeval kui ma veel Tartus ei elanud, tulin Raidole nädalavahetuseks siia külla ( nagu ikka ). Otsustasime üks hetk täiesti lambist oma sammud seada raamatupoodi eneseabi sektsiooni juurde. Kuidagi tõmbas sinna. Uudistasin seal minutit, kuni haarasin kätte ühe kollase õhukese raamatu, pealkirjaga Elu seitse vaimset seadust( Raamatus on kirjas, et seda võib nimetada ka ''Edu seitse vaimset seadust''). Tuletan siinkohal meelde, et see oli veel tublist see aeg, kui mu peas oli väga palju negatiivseid mõtteid ja kuidagi pusisin ja pusisin, aga midagi paremuse suunas ei muutunud. 

Istusin Raamatupoes seal samas nurgas olnud tugitoolile ja avasin selle raamatu. Lugesin läbi esimese lehekülje ja hakkasin nutma. Mäletan väga täpselt, mis ma siis Raidole ütlesin : ''ma olen terve oma elu valesti elanud, ma tean nüüd mida teha''. Muidugi oli see alles algus, aga ostsin selle raamatu ja lugesin selle päris mitu korda läbi. See andis mulle teadmise, et siin maailmas on midagi enamat, et kõik ei juhtu niisama. Kõik meie ümber on meie enda mõtete vili. 

Lõppudelõpuks ajas selle raamatu mitmekordne lugemine mind natuke stressi. Ma ei osanud neid teadmisi ikka veel kuidagi enda kasuks tööle panna. Ma olin väga segaduses ja mida enam ma sellest mõtlesin, seda rohkem segadusse ma läksin. Aga samas, kuidagi tundus, et ma olin ikkagi targemaks saanud ja hakkasin vaikselt oma mõtete kallal tööd tegema.

Pärast seda raamatut muutusid mingid seni arusaamatud laused, mõtted, ideed mulle järsku arusaadavaks. Ma hakkasin mõistma usku jumalasse rohkem kui kunagi varem ja mõistsin lõpuks, millele see on üles ehitatud. Need olid need samad tõed seal raamatus. Siiski siiski, ma ''ei usu'' Jumalat. Ma pidin mõistma seda rohkem. 

Hakkasin suhtlema enam ühe töökaaslasega, kes on kristlane ja uurisin talt tema mõtete, kristluse ja usu kohta. Otsustasime Raidoga kirikut külastada ja läksime koos mu töökaaslasega tema kirikusse ühel ilusal pühapäeva hommikul. See oli awkward aga väga ilus ja südantsoojendav. Pastor oli USA'st, ja rääkis inglise keeles, mis tegi selle hommiku eriti huvitavaks. Peale jumalateenistust jäin vestlema ühe vanema daamiga samuti USA-st (suhtlesime samuti inglise keeles). Meil oli kohe väga hea klapp ja kallistasime vestluse ajal päris kümme korda. Pärast seda vetlust vahetasime kontakte ja käisime mitmeid kordi väljas kohvitamas. Ühel samasugusel kokkusaamisel istusime Viru Keskuses Cafe Lyon'is ja vestlesime pikalt. Uurisin temalt nagu ikka erinevaid mõtteid seoses kogu selle teemaga. Pärast meie VÄGA toredat vestlust, võttis ta kotist ühe kilekoti. Ta ütles, et see on temaga selles samas kilekotis juba kaks aastat kaasa reisinud. See oli USA mingi tuntud poeketi kilekott, mille sees oli uhiuus Piibel. Ta ütles, et ta ostis selle kaks aastat tagasi sellest samast kauplusest mõttega, et ühel päeval ta saab selle piibli anda kellegile, kellel seda vaja läheb. Ta nagu teadis seda.
THAT gave me chills. 

Ma võin öelda, et ma tutvusin kristlusega ja otsustasin, et minu jaoks on ikkagi see ''miski'' nimetusega ''Universum'' ja see on täiesti kõigi vaba valik, kuidas nad seda mõelda tahavad. Ka üks mu kõige keerulisemaid ''eneseabi'' raamatuid Uus Maailm seletab lahti maailma toimimise põhitõed. Selles raamatus seletab Eckhart Tolle päris täpselt lahti, kuidas kõik usundid põhinevad nö samal tõel ja samal tundel - headusel ja armastusel. Ja kuidas see ongi kogu maailma käimatõmbavaks jõuks. Ta räägib, kuidas kõik usundid on samad asjad, aga nende ümber on eri piirkondades erinevad inimesed ümber ehitanud nö elustiili. Siinkohal mainin ära, et ma ei ole seda raamatut veel lõpetanud. Ma peaksin selle kõik täiesti läbi lugema.. enne kui ma siin jutustan juba. :D See raamat räägib veel paljust muust ja on kohati täiesti mind-blowing

Igatahes umbes samaaegselt peale usunditega tutvumist tulid minu ellu ka Alar Ojastu loengud. Tema (minu lemmmiik) kaheksast osast koosnevat loengut saab kuulata SIIT! See oli kuidagi igast küljest nii motiveeriv ja inspireeriv ja kindlasti käsitleb kusagil sügaval kõiki neid mõtteid, mis varasematest allikatest olin juba sisse söönud. 

Siinkohal jätaks ma kõik muu kõrvale. Ma olen pärast seda tutvunud veel paari raamatuga ja kuulanud veel mitmeid loenguid, aga on paar põhilist mõtet, mis on kõikides nendest allikates üpris sarnane.


Minu lemmikud ideed:

1)Positiivne mõtlemine on kõige alus. Postiivne tõmbab positiivsest, kui oled Universumis sellel positiivsel ''lainesagedusel'', tulevad sinu juurde uued head asjad. Kui oled negatiivselt meelestatud, oled Univesumis nö negatiivse ''laine'' peal ja meelitad ligi sellel samal ''lainel'' olevat. Nii juhtuvad autoõnnetused kui oled halvas tujus autoroolis. Samuti kui hommikul lööd varba ära ja selle pärast vannud ja pahuraks muutud, tulebki sul halb päev ja neid negatiivseid asju aina kuhjub juurde. Lisaks kinnitad endale, kuidas sul on ''halb päev'' ja muudkui tuleb ja tuleb... Sa ise kutsud seda. 

2)Whether you believe you can do a thing or not, you are right.

3)Do good and be good and all the good comes back to you.

4)Sa saad kõik mis sa tahad. Sinul ja Brad Pitt'il pole mingit vahet - kõik mis sa tahad on sul võimalik saada. Päriselt ka. Selleks on nipid nagu visualiseerimine, teadmine, uskumine, minna laskmine, juba selle asja olemasolu tundmine. Kõige selle kohta lähemalt The Secret raamatus ja filmis.

5)Selle jutuga ilmselt kõige vähem sobivam, aga üks minu lemmiklauseid sellegipoolest. What Susie says of Sally says more of Susie than of Sally. Kunagi läksin ma väga kergesti kaasa tagarääkimise ja muu sellisega. See on asi, millest me kõik võiksime lahti öelda. Ja seda on tegelikult uskumatult kerge teha. Sa mõistad peagi , KUI ebaoululine see on. Nt raamat Uus Maailm.


6)KÕIK ongi võimalik. Päriselt ka. Tea seda!

7)Ole tänulik selle üle, mis sul juba PRAEGU olemas on. Kirjuta või ütle need asjad iga päev kõvasti välja. Ma lisan samuti sinna juurde ka asju, mida mul veel ei ole, aga tahaks et oleks (samal ajal mõeldes, et mul juba on need asjad). See on väike trick The Secret'ist. Kusjuures väga hästi toimiv trikk.

8)Iga pealtnäha ''halb'' asi, on hea juhtumise eelduseks. Kõik juhtub põhjusega ja iga nö halb asi on tegelikult abiks millegi veel parema juhtumiseks.


Lõpetuseks.. ma loodan, et see jutt ei kõlanud teile väga hullumeelsena. Ma loodan, et kõik, kellel vähegi huvi, tsekivad neid linke ja raamatuid. Ma loodan VÄGA, et sellest postitusest oli vähemalt ühele teist kasu! 
Ma olen ise ka poolel teel - seega, kui kellegil on mõni hea raamatusoovitus ja juhtub, et ma pole seda raamatut veel lugenud, olen ma soovituse eest enam kui tänulik!! :) 

18 comments:

  1. Väga armas postitus, paneb kohe positiivsemalt mõtlema ning enda unistuste poole püüdlema. :)

    ReplyDelete
  2. Väga sobiv postitus aasta lõppu! :) Alati on tore näha positiivseid inimesi ja lugeda positiivsetel teemade. Olen ise ka seda filmi korduvalt näinud ja selle valdkonna raamatuid lugenud. Minu mõned soovitused Sulle uueks aastaks: "Suurelt mõtlemise maagia" David J.Schwartz (inkas The Magic of Thinking Big), "The Slight Edge" Jeff Olson, "Lugu mungast, kes müüs maha oma Ferrari" Robin S. Sharma, "Mina olen muinasjutuliselt rikas" Thomas L. Pauley, Penelope J. Pauley.
    Põhevat avastamist! :)

    ReplyDelete
  3. Kogemata suutsin mõned lisandunud kommentaarid ära kustutada (ka raamatusoovitudtega) seega kui vähegi võimalik, palun need siia alla uuesti lisada :) Siis saame kõik neid soovitusi kasutada. Mulle on tulnud juba mitmeid toredaid kirju sellel samal teemal ja tore on näga, et see postitus nii mõnegi jaoks juba vajalikuks on osutunud. :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous12/29/2016

    Ei soovi pessimistina kõneleda, aga see law of attraction on kohati siiski suur mull. Aafrikas nälgivale lapsele ütled, et küsi Universumilt endale süüa ja sa saad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kui oled kõike selle law of attractioni kohta uurinud, saad teadmise, et see ei põhine ainult küsimises. Lisaks küsimisele pead sa ka ''täiesti kindlalt teadma'', ja sügeval sisimas uskuma. Sellist teadmist ja usku ei ole Aafrikas nälgivale lapsele ilmselt kerge sisse süstida. Aga ometi on sealt näiteks käputäis lapsi, kes adopteeritakse heal järjel peredesse. Kas see on vedamine? Hea õnn? Kes teab.

      Delete
  5. Mõni aasta tagasi juhtusin samuti The Secret filmi peale aga ma pole veel nii kaugele jõudnud kui sa. Mul on väga hea meel, et sa oled suutnud negatiivsest mõttemallist välja tulla. See film on nii mõistust avav, et tõesti tekkis tunne, et ma pole ennem elanudki.. Positiivse hoiakuga peab igapäevaselt tööd muidugi tegema ja kui see lõpuks käes siis.. Oh kui uskumatu!
    Mina soovitaksin sellist raamatut nagu "Sa julged küll" Susan Jeffersi poolt, mis aitab samuti positiivsele mõtlemisele kaasa. Ja veel, olen kõigega mis siin kirjutatud 100% nõus - tore oli lugeda seda blogi praegu, natuke naljakas isegi, nagu enda kirjutatud oleks.. If you can dream it, you can achieve it!

    ReplyDelete
  6. Anonymous12/29/2016

    Mina soovitaksin Robin Sharma raamatuid "Pühamees, surfar ja tegevjuht" ja "Lugu mungast kes müüs maha oma ferrari". Väga hea raamat on ka David J. Schwartzi raamat "Suurelt mõtlemise maagia".

    ReplyDelete
  7. Olen ka eriti süvitsi selles valdkonnas ennast harinud just viimase aasta jooksul ning olen su mõtetega täiesti päri :)

    Lisaks soovitan lugeda E. Tolle "Siin ja praegu: kohaloleku jõud", David Deida "Tõelise mehe tee" ja O. Marden "The miracle of right thought". Samuti on Luule Viilma raamatud väga asjalikud ja panevad süvitsi enda ja maailma peale mõtlema ;)

    ReplyDelete
  8. Hey, mäletan, et kunagi palju aastaid tagasi, olin vist 16aastane, lugesin 'kogemata' The secreto raamatut, kuna sõbrannal olí see. Muidugi pärast seda üritasin teooriat ka praktikasse panna aga ju olin veel liiga noor. Nüüd tänu Simule on mul 2.võimalus.

    Aga huvitab oleks teada mingeid näiteid, mis saa oma elus muutnud/saavutanud oled, mida muidugi ilma nende raamatu abita poleks osanud teha. Mõni así, mis pole privaatne, oleks huvitab teada. :)
    Aitäh

    ReplyDelete
  9. Ühinen Eneliga ning soovitan Luule Viilma raamatuid soojalt südamest! Muidugi ka aegumatu Osho :)

    ReplyDelete
  10. Anonymous12/29/2016

    Väga hea postitus! Sain väga palju häid raamatuid teada ja filmi :) Soovitan sul kuulata ka mantraid, need aitavad kehal häälestuda mingisele lainele

    ReplyDelete
  11. Väga head ja õiged mõtted ja hea, et need varem või hiljem sinuni jõuavad. Ma pole küll neid raamatuid lugenud või filme vaadanud aga hakkasin oma mõttemaailma muutma ja kuidagi tulin ise nende peale, mida sa numbritena üles kirjutasid. Tore, et kirjutad sellest oma blogis ja see võib teisi ka aidata mingis suunas, enda peal näen, et vahest teistele sellest teemast rääkimine on mõttetu, sest osad on nii hullult kinni selles negatiivsuses, et ei oskagi öelda midagi. Aga see on väga hea teema mumeelest, tänks, et kirjutasid sellest!!

    ReplyDelete
  12. Anonymous1/01/2017

    Postitus on väga hea. Kindlasti teema, millega isegi see aasta ehk siis 2017 rohkem tegeleda tahaks.
    Kusjuures mainiks ära sellise asja, mis puutub sinu näitesse varba ära löömisel. Üks targem (vanem) inimene ütles mulle kunagi, et sellises olukorras tulebki vanduda ehk kasutada vägisõna. See endast välja lasta ja valu läheb kiiremini üle, kui ajad selle ära (lased minna) tugevat energiat kandva sõnaga ja rohkem selle peale ei mõtle. Aga vägisõnad kaotavad oma mõtte kui neid niisama loopida (ropendamine).

    ReplyDelete
  13. Ma ütleks sulle ka selle postituse peale aitäh. Just selles võtmes, et mul on hästi hea meel rohkem su sisse näha ja mõista milline inimene sa oled. Siiani on su blogi olnud mu jaoks lihtsalt selline ilusate piltide koht ja ma pole väga sotti saanud, et kes sa ise oled. Nüüd on nagu mingi pilt olemas. Ma tean, et see pole su blogi suund, aga kui sa kasvõi aeg-ajalt veidi rohkem teeksid selliseid postitusi, mis laseksid lugejaid sulle lähemale, siis ma usun, et lõppkokkuvõttes lisaks see su ellu veel rohkem positiivsust :)

    ReplyDelete
  14. Oo, preach it girl!! Jube lahe on sattuda lugema kellegi kirjutisi LOA avastamise teemadel!! Kindlasti vaata youtubest Abraham-Hicks'i videosi ning loe Wayne D. Ryeri raamatuid. Samuti Mai-Agate Väljatagal on väga hea raamat "Loomise õpetus", ekstra kokkuvõtlik minu meelest. Samm kaugemale astudes, soovitaksin isegi tema juurde nö. konsultatsioonile minna! :) Ise olen lisaks veel ka suur astroloogia fänn. Kui vähegi huvi pakub, siis spirituaalsel rännakul annab palju juurde oma Kuu sõlmede(ehk North Node ja South Node) teadmine. Need on punktid, mis ütlevad kes sa olid ja mille poole sinu hing praeguses elus peaks liikuma, et saavutada hingerahu. Astroloogia on nimelt vägagi spirituaalne practice(mitte see Cosmopolitani oma loomulikult :D)

    Mina usun, et Universum on võrdeline Higher Consciousness'iga. Ehk, sa ise oledki oma maailma jumal. Suure või väikese tähega, kuidas kellelegi. Vaadata tules enda sisse, mitte kellegi teise poole.

    Mõnusat uue energiaga tulevikku Sulle! Oh, wait, there is only the present moment :D

    ReplyDelete
  15. Anonymous1/25/2017

    Aitäh sulle selle postituse eest :)

    ReplyDelete

COMMENT