Pages

Sep 28, 2017

MIDA TEHA, ET ENDA VÄLIMUST TÕELISELT NAUTIDA JA ARMASTADA?

Kuidas rokkida oma välimust? Kuidas olla enesekindel oma keha suhtes, oma näo suhtes?

Tahtsin selle teema juurde natuke laiemalt tagasi tulla kuna leian, et praegusel interneti-ajastul oleme suuresosas täiesti kadunud mõjutavatesse allikatesse, mis muudavad meid ebakindlaks enda välimuse suhtes. See aga omakorda takistab meil elada õnnelikult ja olla iga päev hetkes, reaalselt ELADA. See pani mind pidevalt mõtlema enda puuduste peale ja loomulikult muutis mind vahetevahel ebakindlaks ja kurvaks.

Olen pidevas kontaktis sotsiaalmeediaga. See on laiahaardeline mõjutusallikas, mis kutsub meid üles olema fitness megabeibed, lopsakate juuste, peenikese piha ja suure pepuga. Erinevad kanalid voolivad meie nägemuse ideealsest inimesest, mille poole me pürgime. Ometi ei saa me eales nendeks inimesteks.  Me võime küll panustada kordades rohkem raha ja aega selle camouflage'i peale ja ometi pole hing sees päris rahul. Tekib tunne, nagu poleks see päris mina ise. Tekib teatud ebakindlus. Isegi kui camouflage meid mõneks ajaks õnnelikuks teeb, on see oma elu ja aja suunamine nö ''vale mina'' loomise peale. Nii palju energiat läheb kaotsi, mida saaks kulutada hoopis oma tõelise ande näitamisele.

Mida siis teha tuleks, et olla sina ise ja armastada oma välimust?

1) Iga inimene mõtleb eelkõige sellele, milline ta ise välja näeb. Kõigile meile on eelkõige tähtis me ise. Üritusel, tänaval, poes või pargis - kõik on keskendunud oma heale ja veale ja vaevu näevad ümberringi toimuvat. Nad on niivõrd süübinud sellesse, et võid rahumeeli edasi jalutada teades, et keegi tegelikult ei mõtle sinu välimuse vaid iseenda peale. Kohtumisel võid kindel olla, et inimene kellega sa kokku said oli enamjaolt ametis ikka oma detailide peale mõtlemisega ja talle ei jätkunud silmi märgata sinu ''vigu''. Kui tihti oled avastanud end kellegile mainimast '' miks sa ei öeldnud, et mul ripsmetušš laiali oli?''. Sest see inimene ei pööranud üldse sellele tähelepanu...

2) Armasta ennast ja naudi oma erilisi külgi. Kuna iseend armastades paned oma hinge ja mõistuse koos tööle. See loob teatud omamoodi energia, mida sa hakkad väljapoole kiirgama. See on see šarm, mida sa mõnes inimeses kindlasti oled tähele pannud. Seejärel nähakse su hinge ilu ja kõik mis on väljas, tundub vaatlejale eriti kaunina. Vahet pole, milline su näonahk, nina või kulmud on.

3)Vali OMA rõivad. Ära vali rõivaid trendide või iidolite järgi vaid selle järgi, mis on tõeliselt sinu. Need riided sobivad sulle, sa tahaks neid veel ja veel kanda. Mainisin seda ka SIIN artiklis. Sul on kindlasti ka praegu meeles mõni riideese, mis sa oled ostnud kuna see on ''jube trendikas'' ja lõpuks jääb ta kuhugi kapinurka passima ja väga ei tule tuju peale seda kanda.. Vot see oli kindlasti ost, mis polnud tõeliselt sinu.

4)Roki oma isikupära. Kui sa oled näiteks tõesti inetu( kuigi vaevalt, et see tõesti nii on ) , kompenseeri see humoorikuse või mõne muu põneva omadusega, mis sinus peidus on. Ja kindlasti on, selles võid kindel olla. Kuna sa ise naudid on isikupärast omadust ja ei pane enam ise rõhku oma välimusele, näevad ka inimesed su ümber seda isikupära mitte välimust.

5)Sotsiaalmeedia, televiisor, raadio -  on üks suur mõjutusallikas. Kui sa tunned, et see mis sa näed sealt masendab sind, ära vaata seda. Seetõttu tegin ma näiteks mõni aeg tagasi puhastuse oma sotsiaalmeedia feedis. St, elimineerisin kõik, mis tundus mulle peale suruvat oma iluideaali ja mind seeläbi enda suhtes pessimistlikuks muutis.

6) Iluideaal on mõjutusallikate poolt loodud kuvand. Keegi ei tea, millal see muutub ja kust tekib uus inimene, kes seda iluideaali vormingut mõjutama hakkab. Kunagi oli moes olla piitspeenike ja vahepeal oli suur trend olla hiiglasliku tagumikuga. Näiteks praegu on vaikselt peale sujunud fitness-keha ülistamine. Lisaks kehakujule on palju teisi erinevaid väljundeid - meigistiilid, soengud, nahatoon. Need ''trendid'' on tekkinud teatud mõjuvõimsa isiku järgijaskonna hullusele, kes on kogu hingega oma iidolist rabatud. Miks ei võiks olla sina see tulevane mõjutaja? Või miks sa üldse pead nende mõjutuste järel zombie'na marssima?



Siinkohal tahan kindlasti ära mainida, et ma ei proovi väita nagu ei peaks oma keha austama. Enda armastamine sellisena nagu sa oled on just vastupidi see, et sa annad endale ka aru, et see on minu hinge kindlus ja ma hoian teda nii hästi kui võimalik. Liigutame ennast ja sööme tervislikult. Keha, tervis ja nahk tänavad meid. See muudab meid omakorda sisemiselt ilusaks ja loomulikult ei jää see väliselt märkamata. Makeup, ilusad riided ja muu selline pole tabu, aga tuleb neid kasutada nii, et need esindaks sind, mitte mõjutajaid sinu ümber.

Igatahes need on mõned trikid ja mõtted, mis on mind ennast pikka aega aidanud ja aitavad täna. Mul on hea meel, kui mõni teist leiab siit ka endale midagi meelepärast. :)

Random snaps

No comments:

Post a Comment

COMMENT