Pages

Dec 5, 2017

QUITTING MY JOB

''Kui sa ei proovi, ei saa sa kunagi teada.''

Mõnele lugejale võib kindlasti jääda mulje, et ma endamjaolt veedan aega looduses ja metsas. Tegelikult see päris nii ei ole, aga nädalavahetustel võtame Raidole ette roadtrippe loodusesse, peamiselt erinevate toote ja elustiilifotode tegemiseks tema brändile. See on siis peamine põhjus, miks enamik mu viimase aja pilte on miskit sinna kanti. :D

Eelmise kuu alguses võtsin enda jaoks vastu suure otsuse. Ma olen juba pikka aega tundnud, et olen  kinni jooksnud oma tegemistega ja justkui tundub, et väljapääsu ei ole. Praeguseks olen ma juba pea neli aastat käinud täiskohaga tööl. Olen ''ametilt'' Visual Merchandiser (dekoraator) H&M kaupluses Tartus. Olin samal töökohal Pärnus elades ( kes juba ammu mu blogi loeb), Tallinnas elades ja nüüd siin Tartus.
Kui ma mõned aastad tagasi selle töö sain ja pidin oma viimase ''JA- sõna'' andma, oli mul ( juba ) selline tunne kukla taga, et ma kaotan oma aja teha neid asju, mida tõeliselt armastan. Tookord oli siiski suuremaks motivaatoriks palganumber. Toona 18-aastasena sellist palka saada polnud üüldsegi paha ja olin tõeliselt uhke enda üle. Niisiis võtsin selle ameti vastu. Arvan siia maani, et tegemist on kõige põnevama ''palgatööga''. Ometi ometi, mida aeg edasi, tundsin ma tugevat rutiinitunnet ( eriti veel, et tegemist on kellast-kellani tööga). Paljud üritused, toredad ettevõttmised ja kohtumised on tulnud töö tõttu ära canceldada ja see on ajapikku pannud mõtlema, et kas see on koht, kus ma praegu olla tahan.

Selliseid mõtteid olen ma päris ausalt mõlgutanud juba paar aastat vahelduva eduga. Vahest rohkem, vahest vähem.

Siis hakkas väga tugevalt mul peas kummitama lause, milles on nii palju väge ja tõde. Uskumatu, kui palju olen ma seda välja öelnud ja teistega jaganud, aga ise päriselt kasutamata jätnud. ''If you keep doing what you are doing, you keep getting what you are getting.'' . Uuh.. Kas pole õige? Ja ometi olen mina siin, mõlgutan põnevaid mõtteid ja teen plaane, kuid jätkan ikka sama asja tegemisega... juba pea NELI aastat. Wow, Iti!

Nüüd on kätte jõuldnud siis hetk, kus ma olen ametlikult sellelt positsioonilt lahkumas. Aasta lõpuga lähen uut teed pidi. Ma ei ole päris kindel, kuidas see kõik varsti toimima hakkab, aga ma tunnen, et ma saan hakkama ja et ma pean vähemalt proovima. Lõppude lõpuks ju kahtsetakse asju mida EI tehtud. Asjad, mis jäeti tegemata julguse puudumise tõttu. Aga ma pean end päris julgeks tüdrukuks.

What about the money? 

Praeguseks on mul ka oma ettevõtte - www.ideeprint.ee, mille kallal olen tegutsenud alates sellest suvest. Mul ei olnud üldse plaanis midagi sellist teha, aga juhtus, et soetasin ühtäkki masinad, mida sain rakendada just selliseks otstarbeks tööle. Niisiis on Ideeprint üks väljundeid, millega edasi tegutsen ''tööalaselt''. Juba praegu on meil palju toredaid kliente, äri- ja  koostööpratnereid, mille üle on mul väga hea meel! See on tõesti ka heaks õppimise kohaks - kuidas elada ja tegutseda päris oma ettevõttega. Niisiis kui ühel päeval launchin oma dream ettevõtte, olen juba palju pädevam ja tean, kuidas toimida.
Loomulikult on tänaseks päevaks ka blogi minu üheks sissetulekuallikaks. Ning peagi on mul tõesti võimalik iga kell blogida ja sealt tulenevalt ka kvaliteetset sisu toota. Sooo happy about it. :)

Raha pärast ei tohi kunagi muretseda. Niisiis laseme sellel osal nüüd rahus edasi olla.


Kas pole tõsi, et kui vahest mingid suured sammud elus tunduvad ülimalt keerulised, siis pärast on selles sammus ikka midagi , mis sind uutele väärt radadele juhib. Niisiis, lasen elul kulgeda ja tean, et midagi head on niikuinii siia poole teel. :)

If you keep doing what you are doing, you keep getting what you are getting. 
Latest and probably not so latest randoms

13 comments:

  1. Anonymous12/05/2017

    Wow julge! Kas oled raha korvale pannud v kuidas hakkama saad:)? Kas vanemad toetavad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tänud! :) Tegutsen edasi blogi ja oma ettevõttega.

      Delete
  2. Väga mõistlik otsus ja siiralt loodan, et uued tuuled on värskendavad ja edukad! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tunnen sama ja suur tänu Ann!! :)

      Delete
  3. Väga väga lahe ja insprireeriv tegu, palju edu sulle! :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous12/05/2017

    Samas mind väga huvitaks su eelmine töö. Kuidas sellele ametikohale saada? Peab midagi õppima v kuidas?
    Olen pikaajaline lugeja ja see teeb tõsiselt rõõmsaks - näha kuidas inimene nii palju areneb ja muutub. Minu jaoks pani juba suure tärni juurde su blogile see, et sa hakkasid eneseaitamisest ja sellistel teemadel kirjutama, sest tegemist on siiski praegu väga aktuaalse teemaga.
    Hoian sulle pöidlaid ja Sa saad hakkama! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii armas kommentaar. Mul on nii hea meel, et oled mu blogi juba pikka aega lugenud. Aitäh Sulle!! :)

      Töö kohapealt niipalju - minu teada on seda ametit võimalik täitsa eraldi õppima minna. Samas on paljud inimesed selles ametis näiteks stilistika või muud moodi moe/rõivatööstuse valdkonna taustaga. Minul otseselt midagi peale blogi ette näidata ei olnud, aga see tundus toimivat. Näitasin välja, et olen VÄGA inspireeriud ja ostsin igaks antud ameti töövestluseks uue outfiti, et tunda end võimalikult enesekinlana, haha! :D

      Palju edu ja toredaid kordaminekuid Sullegi!

      Delete
    2. Täiega can relate. Ise olen pendeldanud päris palju tööde vahel, et leida see õige (siiamaani ei tea, mis see olla võiks). Paljudele tundub see suure miinusena ja ebastabiilsusena (jah, seda vb ongi veits), aga kui ikka üldse ei tunne, et valitud töö rahuldab su hinge, siis in my opinion pole mõtet elu aeg teha midagi, mis tegelikult ei meeldi, ja mõelda what if.. sööb ainult närve ja eluisu. Muudab autopiloodil töötavaks tuimaks kehaks, mille hing on vaimselt maha lastud. Praegune töö saab ka aasta lõpus läbi, mis on tegelikult äärmiselt hea ja hästiteeniv koht, aga ei ole seda feeli. Kõige nõmedam on ka see, kui lähedased käivad peale, et pürgi ikka seal edasi ja pead just seda tegema.

      Aga on a positive note: ole sama vahva edasi ja täiega meeldib su blogi! :)

      Delete
    3. Lugesin kunagi , et inimesed, kes pole töökohal püsivad on just pigem õigel teel. St ei nõustu elama iga tööga.

      Samuti on võimalik, et kui seda liiga palju juhtub, võtad juba eos alateadlikult otsuse, et ka järgmine asi pole mulle? Igatahes it's worth to try ja usun, et see on mega hea, et vähemaga ei lepi! Keep it up girl!

      Mega suur tänu, et minu blogi vaatad/loed! :) Much love!

      Delete
  5. Iti, lõpuks!!! Tubli oled ja ma olen kindel, et täidad oma unistused! Kallid :)

    ReplyDelete
  6. Väga uhke! Hoian pöialt sulle, Iti!

    ReplyDelete

COMMENT