Pages

Feb 13, 2018

MINU 10 LIFE HACK'i, MIS AITAVAD TÄITA UNISTUSED (PLAANID)

Tekkis idee panna kirja minu lemmik life hack'id , mis on mind NIIII palju viimase paari kuu või ka aasta jooksul aidanud. Ja ausalt, kaks aastat tagasi ma ei teadnud ühtegi nendest punktidest ja loomulikult ei kasutanud neid. Ma usun, et Sina võid neid juba täna teada, aga kui siin on veel midagi uut, mis võib Sinu unistused aidata täita, olen ma rohkem kui rahul, et selle postituse tegin!



1.  ÕPI, ÕPI ja veelkord õpi. Kui sa midagi tahad siis sa pead pidevalt ennast selles valdkonnas harima. Tundub jube tüütu aga õnneks ei sarnane see õppimine koolis tuupimisele. Hoia lihtsalt kukla taga mõtet, et kõik uued asjad ja ideed tuleb ära salvestada või vähemalt nendega tutvuda täpselt sellest kategoorias, millega sa tegeled. See on midagi, mida ma enda puhul tahan täiustada - harjumust õppida, edasi areneda. Kõik need, kes on omas valdkonnas VÄGA head, liiguvad pidevalt ajaga kaasas ja tutvuvad uute ja paremate lahendustega. Ps, koolitused!

2. Usalda enda sisetunnet ja ära kuula teisi. Aga kaalu teiste mõtteid ja analüüsi neid. Ühiskonnanormid ja 'reeglid' on lihtsalt kujunenud keskmise inimese näo järgi.

3. Kuula väga head muusikat, tee omale maailma parim playlist. See on täielik motivatsiooni ja inspiratsiooni pesa. Haha :D I bet you knew that already..

4.Tee asju enda pärast mitte teiste pärast. Jees jees.. aga päriselt ka. Isiklikult on see samuti üks asi, millel pean silma peal hoidma.

5.   Aju tahab olla nn mugvustsoonis, et meid elus hoida. Uued/põnevad ideed tekitavad meis teatavat hirmu, mille aju tõlgib ümber kui halvaks asjaks, millest tuleb eemale hoida. See on sulle sisse kodeeritud. Sul tuleb geniaalne mõte (mis ei ole sinu mugavustsoonis) ja sa hakkad seda tegema, tekib selline ''motivatsioonilanguse tunne'' ja kuidagi ei saa ennast käsile võtta, et see asi ära teha. Ära lase oma ajul enda kallal trikitada ja kohe kui sul tuleb pähe mõte midagi ÄRA TEHA, loe pärast mõtet neljast üheni : '' neli, kolm, kaks, üks'' . See paneb su aju keskenduma hoopis tagurpidu lugemisele ja ei jõua käivitada kaitsemehhanismi reaktsiooniks eelmisele ideele. See annab sulle tuntava energia asja tegelikult ka ära tegemisele.

Piltlikult:
Sina - ''UUH kui lahe ja põnev uus idee, teeme ära!!''
Alateadvus - ''Okou, see oli hirmureakstsioon ja mugavustsoonist väljas - it might kill me! See on VÄGA halb asi. Ära tee seda.''


6. Julge. Suva, mis teised ütlevad. Kui sa läbi kukud siis sa õpid sellest ja tead, mida järgmine kord teha või öelda. Ja sealjuures usalda sisetunnet mitte oma aju. :D

7. Ole koos inimestega, kes tegelevad sarnase alaga. Veeda nendega aega ja räägi nendega põnevatest teemadest, mis teid mõlemaid/kõik ühendavad. Sellised koosviibimised annavad mulle isiklikult kaheks-kolmeks päevaks kindlasti tunduvalt rohkem energiat minu ideede kallal töötada.

8.Planeeri. Mitte just ajaliselt aga pane ideed kirja ja planeeri neid. Planeerimiseks on veebis näiteks minu lemmik-app Asana, mida kasutavad nii tiimid, üksikisikud kui ka kollektiivid eriti heaks ja kvaliteetseks tööülesannete planeerimiseks.
Lofoten, Norway


9.Head mõtted. Teadlikult hakka samm sammult oma mõtteviisi negatiivselt viima positiivsele. Leia igas halvas head ja transleeri halvad olukorrad ümber headeks. Keegi pole kunagi ühtegi mure muretsemisega ära muretsenud :D AINULT heade mõtete ja lahendusega parandanud. Seega negatiivne mõtteviis ei vii sind kunagi kusagile.

10. Tule koopast välja - keegi ei tule sind sinu urgu otsima. Mine välja, tutvu inimestega, saada kirju, helista ( suva, et alguses on hirmus ).

11. VÄIKE BOONUS PUNKT ( jee ) - ALUSTA KOHE(!!!!) . Seda oled sa ilmselt miljon korda kuulnud.. aga tõesti. ''Paremad hetked'' vms ei tule kunagi. On ainult otsus tegutseda ja lahendused tekivad iseenesest. Ära muretse kuidas see tuleb. Kui sa tahad, siis need sillad lihtsalt tekivad. No worries.

Mõnusat uut nädalat! Let's do it!

2 comments:

  1. Terve nett on täis sellised 'life hacke', nii et olin veits skeptiline seda postitust avades... aga tegelikult on need jube head punktid, millest paljusid olen ka ise aja jooksul õppinud rakendama. Nt mõte, et asju tuleb iseenda jaoks teha, mugavustsoonist väljumine, planeerimine. Viimase puhul meeldib just goals'e välja kirjutada, mul nt seinal väike sticky note'ida kogum koos inspireerivate mõtete ja eesmärkidega.
    Omalt poolt lisa-tip ka, et kui keegi sind inspireerib või leiad, et see, mida nad teevad on lahe - ütle seda neile! Väike asi, mis ei maksa midagi ega võta tükki küljest, aga kellelegi teisele võib tähendada tervet maailma. Sellised pisiasjad külvavaid häid võnkeid ja head karmat :) Ise olen nii proovinud teha, täiesti isetu tegevus, aga oh mis seikluseid ja huvitavaid sündmusteahelaid on see pisike žest algatanud ja uusi kogemusi, võimalusi ja häid inimesi mu ellu toonud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just! Väga õiged mõtted ja hea meeldetuletus! Suuur tänu, et neid jagasid! :)

      Delete

COMMENT