Pages

Nov 27, 2018

TIPS & TRICKS - SELL YOUR CLOTHES ONLINE

See postitus on valminud koostöös Yaga.ee veebipoega


Wheeeee - räägime sellest, kuidas müüa onlines edukalt oma riideid! 

Ilmselt paljudel teist ja minul isiklikult on kogunenud ajapikku koju suur hulk riideid ja aksessuaare, mida ma enam ei kanna või ei kasuta. 

Minu jaoks on olemas kolm igati positiivset moodust enam mitte vajaminevatest riietest lahti saamiseks:
1. Katkised või kulunud riided viin rõivaste kogumiskastidesse. Sellised on näiteks H&M kauplustes, kus nad taastöötlevad kangad ja saadavad need uuele ringile.

2. Annetan riided abivajajatele. Olen google kaudu otsinud organisatsioone ja ka kindlaid peresi, kellel võiks neid riideid vaja minna.

3. Põnevamad esemed panen müüki Yaga veebipoodi. Ilmselt mõned juba teist on minu poodi ka märganud - olen seda paar korda Instagramis jaganud. :)
 Varem müüsin neid esemeid oma blogi kaudu ja testisin ka muid äppe, mille juurde ma lõpuks püsima ei jäänud kuna need ei olnud väga kasutajasõbralikud. Niisiis olen Yagale juba umbes aastakese (?) kindlaks jäänud ja seni toimub minu kasutatud rõivaste, jalatsite ja aksessuaaride müük seal. 

Kuidas panna inimesed huvi tundma sinu esemetest?

Pood ja fotod peaksid nägema välja võimalikult atraktiivsed. Selleks oleks vaja võtta pildistamiseks näiteks pool tunnikest ja appi mõni hea sõber või sõbranna. Või elukaaslane. :D Mulle isiklikult meeldib alati näha pisut kvaliteetsemaid pilte ja näiteks juba seljas poseeritult/stiliseeritult. Selljuhul ongi hea, kui saad ise oma toote selga panna ja keegi saab teha sinust pildi koos antud esemega.
See on nagu sinu oma väikese veebipoe turundus. Lisaks tunduvad valgel taustal või ilusas valgustatud keskkonnas tehtud pildid mulle alati atraktiivsemad - kui leiad kodust sellise seina, peaks muu juba olema väga lihtne!

8 kiiret nippi edukaks müügiks Yaga poes:

1. Pildil võis olla näha toode täies ulatuses 

2. Lisapildid olulistest detailidest

3. Hea valgusega / välguga pildistatud

4. Hele või ''puhas'' taust

5. Stiliseeritud või mõnes ägedas paigas pildid töötavad alati 100% paremini. See tekitab ostjas juba hea vaibi või idee kuidas seda toodet kanda.

6. Kerge edit on alati hea ja muudab toote atraktiivsemaks

7. Jaga oma poodi enda sotsiaalmeedias - paljud potensiaalsed ostjad võivad olla just seal.

8. Kui sul juhtub olema juba mõni tore foto endast selle tootega, ei olegi vaja muud teha kui see sama pilt üles laadida. :) Works the BEST



Siin on paar näidet : vasakul ''kõige kehvem'' pilt oma tootest ja paremal minu arvates  kõige atraktiivsem. :)

Kuigi siin keskmine juba üpris hea ja 'ülevaatlik' ( Kuid toote suurus ei tule veel väga hästi välja ) 

Kindlasti peaks siinkohal ka välja tooma, et Yaga's jäävad kõik tooted ruuduna ja seetõttu võivad liiga lähedalt pildistatud toodetel lihtsalt osa olulisi detaile pildilt üldse välja jääda.


Kuidas teha kerge ''müügivalmis'' edit tootepiltidele?
Paar lemmik-app'i telefonis töötlemiseks on näiteks VSCO cam ( populaarne valik ) Ja Lightroom - sellega saab eriti detailselt värve muuta jne ( näiteks kui pildilt tundub toode tuhmim, saab sellega ühele kindlale värvile erksust lisada (või vastupidi )
Muide, minu Yaga poe leiab SIIT !!( mis on praegu pisut tühi aga täiendan seda varsti )

2 comments:

  1. Anonymous11/27/2018

    Kuidas Lightroomiga detailselt värve muuta saab?

    ReplyDelete

COMMENT